OM ODALEN RUNDT

Sommeren 2021 ga jeg ut boka Odelsgutter 1908-18, basert på 46 over 100 år gamle dagbøker skrevet på Oppstadbakken i Sør-Odal. Boka handler ikke om slektsgranskning. Den er et tidsbilde på et ti-år i Norge med utgangspunkt i ei grend i Sør-Odal.

Alle tekster og bilder på Odalenrundt.no er mine egne, dersom andre kilder eller bidragsytere ikke er nevnt.

Som journalist skriver jeg om livet i Odalen før og nå. Jeg bearbeider og tilrettelegger tekster, er opptatt av gamle bilder og historier funnet i dagbøker, brev og andre dokumenter. I tillegg skriver jeg om livsstilen som betyr mye for meg.

Jeg, Tora Herud, er født i 1954 og vokste opp i Slåstad. Etter mer enn 45 år i Oslo, flyttet jeg tilbake til hjembygda i 2020. Jeg er utdannet journalist og har blant annet jobbet i NTB og med ulike tidsskrifter og publikasjoner både på papir og nett.

Gå til toppen