Slåstad

Selvforsvarskurs for kvinner med Johnny Brenna på Slåstad

International Stunt Academy (ISA) inviterte til selvforsvarskurs for kvinner over 16 år lørdag 13. november, så jeg (67) meldte meg på. Instruktør og tidligere politimann Johnny Brenna er et kjent navn, så dette ville jeg få med meg.

Selvforsvarskurs for kvinner med Johnny Brenna på Slåstad

Jeg har bodd et langt liv i Oslo, og det siste tiåret bodde jeg i et område i sentrum med mange spisesteder og puber. Der kunne det være ganske livlig på kveldstid, for å si det pent. Likevel følte jeg meg aldri utrygg, men så var jeg jo heller ikke "ute på byen" på samme måte som de unge.

Kurset besto av både teori og praksis, og de unge jentene var selvfølgelig langt mer spenstige enn meg. Men jeg lærte noen knep, tror jeg, selv om det nok er noe jeg må trene på.

I teoridelen gikk Brenna blant annet gjennom virkningen og farene ved ulike rusmidler, ikke minst farene ved å blande dem. Han snakket også om farene mange unge utsettes for dersom noen putter stoffer i drinkene deres. Verden er helt klart forandret siden jeg og mine jevnaldrende var unge, og det "bare" var alkohol å ruse seg på.

ISA, som utdanner stuntskuespillere på Slåstad i tidligere Slåstad skole, kommer til å fortsette med slike kurs for kvinner over nyttår. Jeg bare nevner det.

Historisk oppvask

05. juli 2021

På nedlagte Slåstad skole hang 18 kobberskjold. Skjoldene er vasket og pusset og levert til det lille skolemuseet i Slåstadsæter skole (bildet under). En av skolene som var med å konkurrere om vinne slike skjold i idrettskonkurranser sommer og vinter.

Gå til toppen