Odalen

Musikk ved Glomma, en kulturell høydose

Strøm vokalensemble avsluttet årets Musikk ved Glomma med kirkemusikk i operastil. Seks konserter, i alle tre kirkene og i Glommasvingen skole, rakk vi i tiden 18. - 31. oktober. Det var flott og frister til gjentakelse neste år.

Musikk ved Glomma, en kulturell høydose

Første konserten var med Slåstads egen musiker, Geir Henning Braaten, klaver, som bød på Chopin-aften i Strøm kirke. Så fulgte Roar Engelberg på panfløyte, og Malgorzata M. Sundberg på harpe, i Ullern kirke. Kjetil Bjørnstad spilte flygel og fortalte fra sin verden som musiker og forfatter, det skjedde i Glommasvingen skole. Deretter var vi tilbake i Støm kirke for å høre Einar Steen-Nøkleberg på klaver, spille Händel, Grieg og Beethoven. I Oppstad kirke opplevde vi Marianne Bye Granheim og Guro Evensen Hjemli synge med musikerne Kristin Lydia Nesse på orgel og Marit Johansen på cello. Så avsluttet vi med å høre Strøm vokalensemble og solistene Katharina Kockum, Marianne Bye Granheim, Øyvind Ottesen og Christopher Pedersen synge kirkemusikk i operastil, før vi ruslet ut av Strøm kirke.

Vannets betydning i Odalen for mer enn 100 år siden

08. november 2021

Sør-Odal Rotary har vann som tema i 2021. Det var et artig utgangspunkt for en presentasjon av boka "Odelsgutter 1908-1918". Da var et ønske om elektisitet, konsekvensene for landbruk i somre med tørke og ikke minst når det var flom, utrolig viktig.

Fortalte om boka i slekts- og historielaget

03. november 2021

Sør-Odal slekts- og historielag inviterte medg 3. november til å fortelle om boka "Odelsgutter 1908-1918". Der møtte jeg kunnskapsrike tilhørere, og som mer enn mange andre har interesse for lokalhistorie.

Gå til toppen