Blogg

Våger jeg å sykle rundt Storsjøen?

Når noen spør om hva jeg skal gjøre i sommer, svarer jeg at jeg skal sykle rundt Storsjøen. Det er fem og ei halv mil, så det klarer jeg med el-sykkel. Spørsmålet er om jeg våger.  

Våger jeg å sykle rundt Storsjøen?

En sommerdag i fjor hadde jeg en nær døden-opplevelse. På en svingete vei kom det plutselig en bil på feil side rett mot meg. Jeg fikk svingt unna, og den andre kjørte rett i grøfta. 

Dette tenker jeg på når jeg sykler. Hva om det kommer noen som kjører uforsiktig med bil? Det er kun korte strekninger på veiene rundt Storsjøen som har gang- og sykkelfelt. 

Statens vegvesen har et fareskilt med syklist, nummer: «144 SYKLENDE». Men det varsler kun om steder der syklende ofte krysser eller kjører ut på veien. Rundt Storsjøen får bilistene ingen varsler om at det kan være syklister langs veien.

Bare tenk på hvor mange flere som ville ta to-hjulingen i bruk dersom det var tryggere. Å legge til rette for sykling gir god folkehelse. Og se for deg anbefalingen til folk andre steder: Ta toget til Skarnes og sykle en tur rundt Storsjøen. Turen byr på mange badeplasser og steder du kan ta en rast. Videre kunne det listes opp hva som fins av severdigheter og steder det er verdt å stoppe.

Nyhetene om krig i 1914 og nå i 2022

23. mars 2022

Siden 24. februar har nyhetene om Russlands invasjon i Ukraina fulgt oss natt og dag gjennom TV-kanaler, i radio, på nettaviser og i sosiale medier. Det er bare vi selv som begrenser hvor mye vi ønsker å ta inn og hvem vi ønsker å lytte til.

Det er visst lurt å lære noe nytt

07. juli 2021

Det er 48 år siden jeg fikk førerkort i 1973. Dagen var 2. juli og hele Norge flagget, ikke for meg men for kong Olav V, som hadde bursdag. Den første bilen kjøpte jeg i Tyskland fire år senere, en lyseblå VW-boble. Men nå må jeg øvelseskjøre igjen.

Slåstad, mitt nærmeste feriemål

01. juli 2021

Når juli starter med slikt fint vær, kan jeg være hvor som helst i hele verden bare jeg ser Dølisjøen. Jeg kan gå eller sykle rundt, ro på langs eller på tvers og sist men ikke minst viktig, jeg kan bade. Temperaturen i vannet er 23 grader.

Gå til toppen